kirschner-ED

Vijf snelle tips voor een effectieve online les

Het ExpertiseCentrum Effectief Leren (ExCEL) van Thomas More Hogeschool geeft vijf tips om eenvoudig je online les effectiever te maken: activeer je leerlingen, gebruik woord en beeld, zelftesten om te leren, voorbeelden en modelleren, focus op de essentie.

Wouter Buelens en Kristel Vanhoyweghen hebben een excellente blog (van een centrum dat ExCEL geet zou je niets anders verwachten) over hoe je effectief online les kan geven.

Zij schrijven:
Gezien de gekende omstandigheden zijn scholen van plan of reeds gestart met het opnieuw schakelen naar afstandsonderwijs.
Om op korte termijn eventueel rekening mee te houden bij de implementatie van je online lessen, bieden we onderstaande vijf key takeaways aan.

De vijf tips zijn:
Tip 1: Zorg voor actief verwerken van de leerstof
Tip 2: Maak goed gebruik van woord en beeld
Tip 3: Gebruik voorbeelden en modelleer
Tip 4: Gebruik zelftesten om te leren
Tip 5: focus op de basisleerstof

Lees hier verder!

NB de tips zijn gebaseerd op onze blogs van de voorbije twee schooljaren, je kan telkens doorklikken om meer achtergrond te verwerven als je met een bepaalde tip concreet aan de slag wil. In een podcast van Buiten de Krijtlijnen kan je nog meer tips en achtergronden van collega’s Kristel Vanhoyweghen en Wouter Buelens beluisteren.

Source: Vijf snelle tips voor een effectieve online les – ExCEL Thomas More

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp